How To Setup DVB-T2 Buy From Lazada For Malaysia MyFreeview TV | MYTV Malaysia

48
29



How To Setup DVB-T2 Buy From Lazada For Malaysia Freeview TV | MYTV Malaysia

Web: Http://2msia.com
Facebook: Https://facebook.com/2msia

Nguồn:https://tapdoanmasan.com/

48 COMMENTS

  1. 1st time sy auto search ok cantik semua siaran dpt. Tp sbb antenna indoor siaran sangkut2. So sy try outdoor pnye antena tp tak support. Then sy psg blk antena indoor. Tapi channel2 tu semua hilang and tunjuk no database. Sy try auto search blk tp tak berjaya hampir 1 jam sy try. Apa maksud no database? Apakah sy bole dptkn semula channel2 tu? Atau kene setup. Saya buntu. Tlg saya…

  2. Hi, what did you do when the receiver did not turn on after you have plugged it in to the power source? I face the same problem. The receiver did not turn on.

  3. sy dah beli tpi still xdpt . auto search.. tpi quality xjln. Tulis data saving..tpi database empty. Boleh bgthu mcm mna tak.. dapat sekali dengan entena.

  4. hi lepas turn on DVBT2 , TV saya show no signal walaupun saya dah pakai antenna VHF/UHF . antenna ni sy guna dr TV analog system lagi & boleh function. i dah record video to show what problem im having now. how to send u the video?

  5. mula2 beli taun lepas bleh lg tgk tv1 2 3…skrg ape channel pun xleh dpt.. mnyusahkan betul siaran digital ni

  6. Beli dekoder ni (±rm50), antenna + booster (±rm12, pastikan ada booster, xde booster mungkin xkan dpt siaran), cable hmdi (utk sambung dr dekoder ke tv).

    Dekoder ni simple sgt, janji ada epg, usb port x1 (utk sambungkan booster antenna (booster antenna kena guna power 1 usb slot je)

  7. It is better if you just use the hdmi cable..its more digital..thats 3 cable still an analog view and sounds quality

  8. bru lps pasang recoder DV3-T2 + SIMTEK DIGITAL ANTENNA.. mmg clear smua siaran.. terang menerang.. antenna kne sangkut tinggi…😄

  9. Bos knpa dekoder aq merah je smbung ke tv aq pun lgsung xada apa2 keluar yg ada tulisan je BE 1 – knapa tu boss tolong terangkan apa yg kurang…..first guna tu ok lgi masa ada analog lgi skrg xada analog lgsung xdpt dh in dekoder aq….pelik apa yg kurang yaa

  10. Actually I am facing problems on tv channels I scanned it indicated 28 channels but a very frustrating thing only 9 channels plays nice but the rest "NO SERVICE "and another channel indicating "scrambled channel " any help please "South Africa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here